Cursussen & workshops


Cursus ontwerp je eigen eetbare tuin


Leer hoe je zelf je eigen eetbare permacultuur tuin ontwerpt, aanlegt en onderhoud. Aan het einde van de cursus heb je je eigen ontwerp gemaakt en ben je start klaar om gelijk te beginnen. We gaan in op voedselbossen, permacultuur, voedselbostuinen, biodivesiteit en bodemgesteldheid. Hoe verbeter je op een natuurlijke manier je bodem, en hoe onderzoek je je eigen bodemgesteldheid. Welke planten zijn er eetbaar, hoe combineer je ze, wat hebben ze nodig en waar haal je ze. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij je ontwerp en hoe onderhoud je je tuin met zo weinig mogelijk input en werk. Hoe kan je hem zo onderhoudsarm mogelijk maken, welke delen van een plant zijn allemaal eetbaar en hoe kan je zelf planten vermeerderen. Dat en nog veel meer in deze cursus.
START : De eerste les in op donderdag 22 september, de andere avonden volgen op 6 okt, 20 okt, 3 nov, 17 nov
De tijden zijn van 19.00 -21.30. Ook doen we nog een rondleiding in het voedselbos en op de kwekerij. Deze worden ingepland zodra de cursus gestart is in overleg met alle cursisten.
Dat zal een zaterdag of zondagochtend zijn .

DUUR : 5 avonden van 2,5 uur . Les om de twee weken , je krijgt huiswerk mee om in die twee weken te maken.

KOSTEN : 250,-

INCLUSIEF : Koffie/thee

Inschrijven kan via de contactpagina of via het formulier inschrijven activiteiten https://oergroen.nl/actueel/activiteiten-agenda

VOORWAARDEN : cursusstart bij minimaal 4 aanmeldingen; u ontvangt een bevestiging van uw aanmelding
Workshop mulchen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord of past het al toe. Mulchen een natuurlijke manier om je bodem te verrijken, onkruid tegen te gaan en vocht vast te houden.

Maar welke materialen gebruik je er voor, hoe breng je die aan en wanneer ? Wat moet je vooral wel en niet doen.

Wat doet het nou eigenlijk precies met je bodem en hoe werk je samen met de natuur.

Dat alles en nog meer leer je in deze workshop. Hierna kan jij gelijk beginnen met mulchen op jouw grond zodat je planten nog blijer worden, je zorgt voor een gezondere bodem en grotere biodivesiteit.

Start: 13 nov 2022

Duur: 13.00-16.00

Investering: 35,-

Inschrijven kan via de contactpagina of via het formulier inschrijven activiteiten https://oergroen.nl/actueel/activiteiten-agenda

Inclusief: reader met alle info, rondleiding met praktijkvoorbeelden, koffie, thee en wat lekkersWorkshop heksenpapjes voor gevorderden

Op 15 en 22 juni zal kunst collectief ‘De Nieuwkomers’ het mooie voedselbos in Chaam bezoeken voor een bijzondere workshop ‘Heksenpapjes voor gevorderde’. Je leert hoe je verschillende planten kunt herkennen en je gaat je eigen zogeheten heksenpapje maken. Om er voor te zorgen dat jouw recept nooit verloren gaat zullen we de ingrediënten noteren met daarbij de door jouw bedachte werking van het papje. Laat je fantasie er op los!

Voor dat je naar huis gaat met jouw tovermengsel, maken wij er een mooie foto van. Deze foto en jouw geschreven recept zullen we verwerken in een echt ‘heksenpapjes kookboek’! Deze zullen we vervolgens via email met je delen.

Ben jij benieuwd naar het voedselbos, en kan jij niet wachten om je eigen heksenpapje te maken? Schrijf je dan in voor de workshop!

Leeftijd: 4 -10

Kosten: €15 pp

Wanneer: 15 en 22 juni van 13:30 tot 15:30

Waar: Voedsel bos Oergroen

Gilzeweg 55c, Chaam

Voor meer informatie over De Nieuwkomers kunt u terecht op de website www.denieukomers.net of op social media @denieuwkomers

KWEKERIJ - assortiment bomen & planten

AGENDA - rondleidingen & activiteiten

CONTACT - team & contact