Zelfoogst & Pluktuin

Winkel & Terras

Tussen de fruitbomen van de kwekerij van Oergroen komt een natuurinclusieve zelfoogst en pluktuin. Wij willen een oase creëren van bloemen, kruiden, groente en fruit, waarin we samen met andere enthousiastelingen deze bruisende plek gaan onderhouden en waarin we letterlijk de vruchten plukken van onze inzet en de ongelofelijke groeikracht van de natuur. Want je zult versteld staan wat er gebeurt als je met de natuur meewerkt en meebeweegt. Wat een bron van leven er ontstaat voor allerlei insecten, dieren en wat voor een diversiteit aan planten er gaat groeien. Hoe dit vervolgens met elkaar samenwerkt om tot een vruchtbare bodem te komen, met als gevolg een prachtig gewas dat voedzame vruchten levert. ’s Ochtends geplukt, ’s avonds op je bord, wat een dankbaar en verwonderlijk proces.

Naast dat het prachtig is, is het ook noodzakelijk. Want onze huidige methode om ons voedsel te verbouwen is funest voor de biodiversiteit en slopend voor de bodem en al het leven wat er zich in bevindt. Daarom worden onze gewassen op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier geteeld, zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmest. Daarnaast werken we met permacultuur principes om de biodiversiteit te vergroten en de bodem te verrijken om zo jullie te voorzien van verse, gezonde en lokale producten.

Bij de zelfoogst en pluktuin hebben we ook een mooie winkel met een klein assortiment voorgeplukte groente en fruit, aangevuld met voedselbosoogst en biologische voedingsmiddelen en plantgoed uit de kwekerij. Ook zullen er mooie lokale, ambachtelijke en handgemaakte producten te koop zijn en biologische droogwaren van Odin.

De winkel is iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 aande gilzeweg 55c Chaam

Naast de bloementuin er ook een gezellig terrasje voor een kopje koffie, thee, sap of een ijsje.

Heb je interesse om mee te helpen of maak je iets moois voor in de winkel. Laat een berichtje achter onder ‘Contact’. En schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.