Voedselbos

Sinds een jaar of 4 is oergroen bezig met het omvormen van een stuk grond naar voedselbos. Er zijn op dit moment reeds 130 eetbare soorten aangepland en dat zal binnen enkele jaren oplopen naar ruim 300 soorten. Het voedselbos wordt aangeplant en beheerd volgens permacultuur principes waarbij je samenwerkt met de natuur.

Een voedselbos is een door mensen ontworpen productief ecosysteem naar het voorbeeld van een natuurlijk bos, met een hoge diversiteit aan meerjarige en/ofhoutige soorten, waarvan delen (vruchten, zaden, bladeren, stengels ed.) voor de mens als voedsel dienen. Met aanwezigheid van een kruinlaag van hogere bomen, minimaal 3 van de andere niches of vegetatielagen van resp. lagere bomen,struiken, kruiden, bodembedekkers, ondergrondse gewassen en klimplanten en een rijk bosbodemleven.


Bent u nieuwsgierig geworden kom dan eens kijken op een rondleiding of meerwerkdag.


activiteiten in het voedselbos

Sinds dit jaar willen we het voedselbos ook ter beschikking stellen voor mensen die er een activiteit willen organiseren. Daarbij denken we aan activiteiten zoals yogalessen, bushcraft, workshops of andere activiteiten. Een vereiste is daarbij dat de natuur er geen last van heeft.

Heeft u een activiteit die u graag zou laten plaatsvinden neem dan vooral contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.