Help je mee? Word vrijwilliger of loop stage bij ons!

Ontwerp, aanleg en advies

OERgroen: Groene partner voor duurzame projecten

OERgroen biedt diensten aan op het gebied van aanleg, advies en ontwerp van verschillende groene projecten, waaronder voedselbossen, eetbare tuinen, groene schoolpleinen en groene stadsdelen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om specifieke onderdelen los af te nemen. Bij OERgroen heb je de vrijheid om te bepalen welke taken zij op zich neemt en wat je zelf wil doen.

Waar wij mee kunnen helpen

Voedselbos

Ontdek de mogelijkheden om je grond om te vormen tot een voedselbos. Bij OERgroen creëren we voedselbossen met diverse soorten die harmonieus samengaan en een gesloten ecosysteem vormen. Of kies voor agroforestry, waarbij meerjarige bomen en struiken bewust worden gecombineerd met landbouwgewassen en/of dieren. Wij adviseren je graag over de beste aanpak voor je voedselbosproject.

Groen schoolplein

Gun kinderen een speelse en leerzame ervaring in het groen met een groen schoolplein. OERgroen ontwerpt in samenspraak met kinderen en volwassenen eetbare en biodiverse schoolpleinen. Van het ontwerp tot de aanleg en zelfs het onderhoudsplan, wij staan klaar om je te begeleiden. Creëer een stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen ontdekken, leren en genieten van de natuur.

Boerenbedrijf

Maak je boerenbedrijf duurzamer en verhoog de biodiversiteit met advies van OERgroen. Ontdek hoe je jouw bedrijf kunt transformeren tot een veerkrachtig ecosysteem. Wij bieden expertise op het gebied van natuurinclusieve landbouw en adviseren je graag over het integreren van biodiversiteitsbevorderende maatregelen op uw boerderij. Maak van je bedrijf een groen voorbeeld voor de toekomst.

Eetbare tuin

Samen verkennen we de mogelijkheden voor je tuin, of deze nu klein, groot, of ergens daartussenin is. Van een eetbaar balkon tot een weelderige tuin, bij OERgroen ontwerpen we eetbare tuinen die passen bij jouw wensen en behoeften. Laat ons je begeleiden bij het creëren van een groen, eetbaar paradijs.

Of volg onze cursus Eetbare Tuin!

Groen stadsdeel

OERgroen ontwerpt groene stadsdelen en plukroutes voor een gezondere leefomgeving. Vergroot de CO2- en stikstofopname, zorg voor meer zuurstof, schaduw en een betere waterhuishouding door de aanplant van bomen. Verminder hittestress en creëer een aantrekkelijke en duurzame woonomgeving.

Buurttuin

OERgroen helpt je bij het opzetten van een bloeiende buurttuin. Werk samen met je buren aan een gemeenschappelijke groene ruimte die gezamenlijk wordt onderhouden. Wij adviseren je graag over het opzetten van zo'n vrijwilligersgroep en begeleiden je bij het creëren van een inspirerende buurttuin. Geniet van de vruchten van gezamenlijk tuinieren en versterk de banden in uw buurt.

Hoe verloopt een afspraak?

  1. We beginnen met het bespreken van de huidige situatie en je wensen.
  2. Op basis hiervan maak ik een voorstel, inclusief een tekening en plantenlijst. Dit voorstel bespreken we samen en stellen we indien nodig bij. We stellen tevens een planning op.
  3. De planten die we gebruiken, komen bij voorkeur uit onze eigen kwekerij. Deze planten hebben zich bewezen en zijn gekweekt zonder het gebruik van gif en kunstmest, waardoor ze geen nadelige invloed hebben op insecten. In sommige gevallen kunnen we aanvullen met planten van tuincentra of kwekers. Tegelijkertijd wordt de tuin voorbereid met het benodigde materiaal.
 

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Vervolgens wordt er een offerte op maat gemaakt, gebaseerd op jouw specifieke wensen.

De kosten voor tuinontwerp, -advies en -aanleg bedragen € 55,- per uur exclusief btw.

Portfolio

Hieronder een greep uit onze meest recente projecten. 

OERgroen helpt je graag verder! Ik kom graag kijken en meedenken hoe ik je verder kan helpen. Dit kan variëren van twee uurtjes inspireren en op gang helpen tot een gedetaillerd tuinontwerp met planten erbij.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je je hebt aangemeld voor een workshop krijg je altijd nog een persoonlijke bevestiging. Workshops gaan namelijk alleen door bij voldoende aanmeldingen.