Help je mee? Word vrijwilliger of loop stage bij ons!

Kwekerij

Biologische kwekerij

In onze kwekerij worden diverse soorten planten, bloemen en bomen opgekweekt volgens de principes van permacultuur. Met oog voor duurzaamheid en kwaliteit streven we naar een prachtig assortiment dat perfect past bij voedselbossen en eetbare tuinen. Omdat de kwekerij nog volop in ontwikkeling is en ons assortiment nog niet heel uitgebreid, leveren wij voornamelijk aan klanten waar we ook een ontwerp voor maken. Af en toe zullen we een open verkoop dag organiseren. Deze worden aangekondigd in de nieuwsbrief en op onze socials.

.

Hopelijk tot snel!

Kwekerij van Oergroen

De kwekerij van OERgroen beslaat ongeveer een halve hectare, waarop verschillende bekende en minder bekende soorten worden opgekweekt en verzorgd. We hanteren de principes van permacultuur op deze grond en vermijden het gebruik van gif en niet-biologische onderhouds- en voedingsmiddelen.

In onze kwekerij legt OERgroen de nadruk op het stekken, enten, bloeien en kweken van bloemen, planten en bomen die gericht zijn op de aanplant en beplanting van voedselbossen en eetbare tuinen. Niet elke plant of boom is altijd beschikbaar, en ons assortiment is daardoor ook wisselend. Verschillende flora kunnen alleen in bepaalde seizoenen worden aangeboden, maar OERgroen denkt graag met je mee. Als je specifieke wensen hebt, neem dan vooraf contact met ons op, zodat we rekening kunnen houden met jouw wensen binnen ons kweekschema.

De kwekerij is alleen geopend op afspraak. 

 

Onze partners

Omdat je samen sterker staat werken we met heel veel plezier samen met de onderstaande bedrijven.

Plantenlijst

In het onderstaande overzicht vindt u de meest recente lijst van ons assortiment; we werken hard om ons aanbod verder uit te breiden.