Help je mee? Word vrijwilliger of loop stage bij ons!

Talentenbos

Oergroen heeft zich samen met het Talentenbos toegelegd op het ontwikkelen van programma’s voor hoogbegaafde en/of hoogsensitieve jongeren, welke buiten het schoolsysteem (dreigen) te vallen. Het programma van Talentenbos is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van deze doelgroep.

De jongeren worden uitgedaagd om hun intellectuele nieuwsgierigheid te combineren met de kracht en schoonheid van de natuur. Door middel van activiteiten zoals ecologisch onderzoek, natuurbehoudswerk en het verkennen van biodiverse ecosystemen, worden ze gestimuleerd om hun analytische vaardigheden en creatief denkvermogen toe te passen in een natuurlijke setting.

Ook leggen we de nadruk op het bevorderen van sociale en emotionele ontwikkeling bij de jongeren. Door middel van groepsactiviteiten en teamuitdagingen leren ze samen te werken, communiceren en empathie te tonen, wat essentiële vaardigheden zijn voor succes in zowel academische als sociale omgevingen.

Het concept biedt de jongeren niet alleen de mogelijkheid om hun cognitieve vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook om een dieper begrip te krijgen van zichzelf en hun plaats in de wereld. Door de combinatie van intellectuele uitdagingen en natuurlijke ervaringen helpen we deze jongeren om hun potentieel volledig te benutten en een sterke verbondenheid te voelen met zowel de natuur als hun eigen unieke talenten.

Kijk voor meer informatie op talentenbos.nl

 

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je je hebt aangemeld voor een workshop krijg je altijd nog een persoonlijke bevestiging. Workshops gaan namelijk alleen door bij voldoende aanmeldingen.