Help je mee? Word vrijwilliger of loop stage bij ons!

Over mij

Hoi, ik ben Babbe Hengeveld

Ik ben Babbe Hengeveld, een voormalig decorbouwer die haar leven 180 graden heeft omgedraaid. Voorheen runde ik het restaurant Foodguerilla in Breda, waar ik kookte met voedingsmiddelen die ik redde van verspilling. Hoewel ik het bouwen van het restaurant geweldig vond, merkte ik dat het runnen van een horecazaak niet helemaal mijn ding was.

In 2016 besloot ik daarom om een perceel van 1 hectare in Chaam, Noord-Brabant, om te vormen tot een voedselbos genaamd OERgroen. Van kinds af aan voelde ik me meer thuis buiten dan binnen. Toen ik een permacultuur-opleiding volgde, realiseerde ik me dat alles wat ik mijn hele leven al onbewust wist, nu eindelijk een naam kreeg. Na deze opleiding heb ik alle voedselboscursussen gevolgd die ik kon vinden. Het was me duidelijk geworden dat dit de reden was waarom ik op deze aarde ben gekomen. Ik moet moeder aarde helpen en doe zo veel mogelijk ten dienste van haar.

Nu ben ik een voedselboswachter en bied ik advies, ontwerp en aanleg van eetbare landschappen en natuurinclusieve landbouw aan.

Mijn missie is om kennis over voedselbossen en agroforestry te verspreiden en mensen te inspireren, in plaats van ze te beleren. Ik vertel graag over mijn eigen fouten en benader dingen realistisch. Mijn voedselbos is een plek van groei en ontwikkeling, waar ik met liefde nieuwe planten toevoeg en de natuur haar gang laat gaan.

Babbe Hengeveld
Babbe Hengeveld

Missie

OERgroen staat voor een ecologisch verantwoorde manier van leven en ondernemen. We willen bijdragen aan een gezonde aarde, goed voor mens, dier en plant. OERgroen biedt klanten de mogelijkheid om op een bewuste en gezonde manier hun eigen voedsel te verbouwen, te consumeren of duurzaam agrarisch te ondernemen. We hopen met onze ecologisch verantwoorde activiteiten een steeds groter publiek te inspireren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Visie

De maatschappij is aan het veranderen. Steeds meer mensen en bedrijven worden zich bewust van de noodzaak om duurzamer te leven en te ondernemen. De vraag naar kennis over natuurinclusieve landbouw, biodiversiteit en ecologisch verantwoorde toepassingen groeit gestaag. OERgroen wil haar klanten adviseren en begeleiden op het gebied van natuurvriendelijk voedsel verbouwen om bij te dragen aan dit bewustwordingsproces. Met onze duurzame bedrijfsvoering willen we een steentje bijdragen aan de ecologische gedragsverandering die al gaande is in de maatschappij van vandaag en die zich steeds sterker zal ontwikkelen in de maatschappij van morgen.

Babbe Hengeveld
Babbe Hengeveld

Gevolgde opleidingen & cursussen

Aangesloten bij

Heb je ook een groen hart en zit je vol ideeën voor een duurzamere wereld? Aarzel niet om contact op te nemen! Ik vind het altijd leuk om met gelijkgestemden te kletsen.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je je hebt aangemeld voor een workshop krijg je altijd nog een persoonlijke bevestiging. Workshops gaan namelijk alleen door bij voldoende aanmeldingen.