Help je mee? Word vrijwilliger of loop stage bij ons!

Nieuws & In de media

Oergroen: Uw groene partner voor duurzame projecten

Oergroen biedt diensten aan op het gebied van aanleg, advies en ontwerp van verschillende groene projecten, waaronder voedselbossen, eetbare tuinen, groene schoolpleinen en groene stadsdelen.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om specifieke onderdelen los af te nemen. Bij Oergroen heeft u de vrijheid om te bepalen welke taken zij op zich neemt en wat u zelf wilt doen.

Nieuws

Voedselbos

Ontdek de mogelijkheden om uw bos om te vormen tot een voedselbos. Bij Oergroen creëren we voedselbossen met diverse soorten die harmonieus samengaan en een gesloten ecosysteem vormen. Of kies voor agroforestry, waarbij meerjarige bomen en struiken bewust worden gecombineerd met landbouwgewassen en/of dieren. Wij adviseren u graag over de beste aanpak voor uw voedselbosproject.

Groen schoolplein

Gun kinderen een speelse en leerzame ervaring in het groen met een groen schoolplein. Oergroen ontwerpt in samenspraak met kinderen en volwassenen eetbare en biodiverse schoolpleinen. Van het ontwerp tot de aanleg en zelfs het onderhoudsplan, wij staan klaar om u te begeleiden. Creëer een stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen ontdekken, leren en genieten van de natuur.

Boerenbedrijf

Maak uw boerenbedrijf duurzamer en verhoog de biodiversiteit met advies van Oergroen. Ontdek hoe u uw bedrijf kunt transformeren tot een veerkrachtig ecosysteem. Wij bieden expertise op het gebied van natuurinclusieve landbouw en adviseren u graag over het integreren van biodiversiteitsbevorderende maatregelen op uw boerderij. Maak van uw bedrijf een groen voorbeeld voor de toekomst.

Eetbare tuin

Samen met u verkennen we de mogelijkheden voor uw tuin, of deze nu klein, groot, of ergens daartussenin is. Van een eetbaar balkon tot een weelderige tuin, bij Oergroen ontwerpen we eetbare tuinen die passen bij uw wensen en behoeften. Laat ons u begeleiden bij het creëren van een groen paradijs waarin biodiversiteit en schoonheid samenkomen.

Groen stadsdeel

Oergroen ontwerpt groene stadsdelen en plukroutes voor een gezondere leefomgeving. Vergroot de CO2- en stikstofopname, zorg voor meer zuurstof, schaduw en een betere waterhuishouding door de aanplant van bomen. Verminder hittestress en creëer een aantrekkelijke en duurzame woonomgeving. Daarnaast ondersteunen we groene samenwerkingsprojecten in woonwijken, zoals buurttuinen en plukroutes, die gezamenlijk worden onderhouden door bewoners.

Buurttuin

Oergroen helpt u bij het opzetten van een bloeiende buurttuin. Werk samen met uw buren aan een gemeenschappelijke groene ruimte die gezamenlijk wordt onderhouden. Wij adviseren u graag over het opzetten van zo'n vrijwilligersgroep en begeleiden u bij het creëren van een inspirerende buurttuin. Geniet van de vruchten van gezamenlijk tuinieren en versterk de banden in uw buurt.

Hoe verloopt een afspraak?

  1. We beginnen met het bespreken van de huidige situatie en uw wensen.
  2. Op basis hiervan maak ik een voorstel, inclusief een tekening en plantenlijst. Dit voorstel bespreken we samen en stellen we indien nodig bij. We stellen tevens een planning op.
  3. De planten die we gebruiken, komen bij voorkeur uit onze eigen kwekerij. Deze planten hebben zich bewezen en zijn gekweekt zonder het gebruik van gif en kunstmest, waardoor ze geen nadelige invloed hebben op insecten. In sommige gevallen kunnen we aanvullen met planten van tuincentra of kwekers. Tegelijkertijd wordt de tuin voorbereid met het benodigde materiaal.
 

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Vervolgens wordt er een offerte op maat gemaakt, gebaseerd op uw specifieke wensen.

De kosten voor tuinontwerp, -advies en -aanleg bedragen € 55,- per uur exclusief btw.

Portfolio

Hieronder een greep uit onze meest recente projecten.

Oergroen helpt u graag verder! Ik kom graag kijken en meedenken hoe ik u verder kan helpen. Dit kan variëren van twee uurtjes inspireren en op gang helpen tot een gedetaillerd tuinontwerp met planten erbij.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Eetbaar landschap
In dit artikel leggen we je kort uit wat eetbaar landschap is!Mon, 13 February

Interview Etenuithetbos.eu
Oergroen is geinterviewd voor de site etenuithetbos.eu Een platform dat voedselbossen in Nederland en Belgie in kaart brengt.

Lees het interview en bekijk de prachtige dronebeelden van het voedselbos.

https://www.etenuithetbos.eu/voedselbos-oergroen-zomer2021Sun, 06 February

Blog Name

A short description introducing your blog so visitors know what type of posts they will find here.

Puur Permacultuur

Op de website van Puur Permacultuur staat een leuk stuk geschreven over Oergroen. Met de inspirerende jaaropleiding Permacultuur is het

Read More
Biologische aardappelen

Eetbaar Landschap

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zien we een trend opkomen: eetbaar landschap. Dit concept biedt een innovatieve

Read More

Join our newsletter to stay updated

Nieuws & Media

Nieuws & In de media Oergroen: Uw groene partner voor duurzame projecten Oergroen biedt diensten aan op het gebied van

Read More

Social Media Posts

This is a gallery to showcase images from your recent social posts

Join Our Newsletter

Het formulier is verzonden!

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je je hebt aangemeld voor een workshop krijg je altijd nog een persoonlijke bevestiging. Workshops gaan namelijk alleen door bij voldoende aanmeldingen.